Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Firon

1.8.1 Release Candidate 1 (build 12549)

Recommended Posts

they touched this timeout mechanism, and probably messed it up... :) this is your bug report... and they are supposed to read it...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, now I'm beginning to suspect these errors might be related to a problem µTorrent was having with duplicate keys and broken connection settings in the settings.dat dictionary... They all seem related in that they're all bencoded data that is fumbling. Ryan seems to have fixed the settings.dat issues, so if my hunch is correct, then hopefully, most of the problems will go away on the next beta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

add RSS feed button, edit feed (from context menu) and create new torrent button - all pop up multiple dialogs when clicked more then once. Add torrent from URL - pops only one when clicked more then once. Is it a bug ? In sake of consistency - shouldn't all behave "one at a time" ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Firon:

This build is just really broken.

if you are referring to my post, it's not this build, it's also on 1.8 'stable'... I wouldn't define them "broken", just - not so well tested... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, the only reason the add torrent from URL dialog pops up once is because it's a modal dialog, so you couldn't click the button again even if you wanted to. Whether thr Add RSS Feed dialog should be a "singleton" kind of thing, I dont know. I mean, I can always pose the question: why are multiple Add New Torrent dialogs allowed, if consistency supposedly dictates that there be only one of each dialog, right?

Share this post


Link to post
Share on other sites

After hearing about the possible problems of build 11903, I went back to 11882.

Exactly 30 minutes later, I got this in the Logger:

Settings integrity check failed (duplicate keys: 6 count: 6), repaired: C:\Documents and Settings\420\Application Data\uTorrent\settings.dat

Hopefully, nothing else was damaged...

P.S. If you have a secret test build somewhere, I would love to test it for you!

Share this post


Link to post
Share on other sites
I mean, I can always pose the question: why are multiple Add New Torrent dialogs allowed, if consistency supposedly dictates that there be only one of each dialog, right?

right, they shouldn't be allowed either... 'one at a time' for all is correct...

Share this post


Link to post
Share on other sites

That was a rhetorical question. The Add Torrent Dialog will not be changed to allow only one popup at a time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

it's already one at a time... want to change that ? :P ... read my first post... it referred to RSS dialogs ... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I noticed that I got banned on a tracker. Unfortunately, the DHT settings were not allowed on that tracker and I got really poor results. So when I loaded the trackers, It said that the connection was refused by that active peer. And on top of that, the tracker was loading every 35 seconds.

Now you're (as a collective community) saying it was the cause of duplicated keys. If you revert back to 1.8 Stable or any previous build, would the bugs caused by duplicated keys be fixed?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The collective community isn't saying that, actually -- I drew that correlation on my own by picking out the (seemingly) one common factor in all the problems.

I'm really not sure if the duplicate keys thing didn't exist in previous versions. All I know is that these problems did not manifest themselves until build 11903. Take it for what it's worth (not too terribly much, I suppose :P).

Share this post


Link to post
Share on other sites

ah, Ultima , not 'add torrent', 'add new torrent'... I almost never use it.. so, that was my opinion , but whatever... have fun! add 3 new torrents at a time... about the RSS dialogs - I guess it will not need to be fixed anyway after the devs will read and change things per my RSS post here http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?pid=352646#p352646 (I hope...) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
The collective community isn't saying that, actually -- I drew that correlation on my own by picking out the (seemingly) one common factor in all the problems.

I'm really not sure if the duplicate keys thing didn't exist in previous versions. All I know is that these problems did not manifest themselves until build 11903. Take it for what it's worth (not too terribly much, I suppose tongue).

ah, Ultima , not 'add torrent', 'add new torrent'... I almost never use it.. so, that was my opinion , but whatever... have fun! add 3 new torrents at a time... about the RSS dialogs - I guess it will not need to be fixed anyway after the devs will read and change things per my RSS post here http://forum.utorrent.com/viewtopic.php … 46#p352646 (I hope...) smile

Thanks for the information... Now to see if there was any problem with the previous builds....

Share this post


Link to post
Share on other sites

It has a potential bug... It doesn't work on Win95... It displays the message "hostname not found", in any tracker that you use...

Also the 1.8 stable version has the same problem...

uTorrent 1.7.7 has not this bug.

Share this post


Link to post
Share on other sites

because I've tested 1.7.7. on my good old Win98 system at the time ... :) an now - no-one does that for 1.8x... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

It works fine for me on both Windows 95 and Windows 98 here....

could be a software firewall/esque issue

what is your setup Dingo? What kind of trackers does it have issues with?

EDIT: And also please make a new thread if you would :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

The problem is not with Win98. Indeed, It works perfect on Win98.

The problem is with Win95... And yes, it doesn't work there (at least for me),

and I have not any firewall installed. However, as I said before, the version 1.7.7 works like a charm, in the same PC, with the same setup.

My setup is Win95 4.00.950B, with winsock 2 installed and IE5.5 installed.

I have been using uTorrent without any problems and with good performance with this setup for around 2 years. Indeed, it's my favorite torrent client, and I don't use another program, it's because this bug is worrying for me.

Any help for solving this problem is very appreciated.

Best regards,

EDIT: Also, the new beta (11962) has the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.