Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Firon

µTorrent 1.8.3 beta 15619

Recommended Posts

I confirm-with the second build of 1.8.3B my download and especially upload speed totally dies after variable period of time and no recovering

So I've rolled back to 1.8.2 stable

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seems the program only allows 100 torrents regardless of what is set in the options (mine is set to 150). I have to force start them to get them to seed again.

Could you plz fix that and have it what it is in 1.8.2 thats the only reason why i',m not going to switch to 1.8.3 and 1.9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Updated to 1.3 beta a few hours ago. My problem seems to be same as some others in that the u/l-d/l rate is fluctuating wildly ( I better mention I seed alone) Do not think those d/ling will be very happy. Keep it for a day or so and probably revert to 1.8.2. Feel for the downloaders because generally would rather upload than d/l. I reckon it must be a conflict and am going back to try and resolve.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I too noticed a major dip in downloading speed since updating to 1.8.3(from ~200k per torrent to ~10k). Also i always had max peers per torrent set to 100 and atarting this build it connect to maybe a quarter of the max.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ultima- Let me jump in on that too. To answer your questions, yes and N/A (no software firewall). uPnP is disabled.

I had success setting bt.transp_disposition to 13 or 15 a couple of times. Once, I closed µT for gaming, and when I finished and reloaded it, upstream and downstream transfer speeds were fluctuating wildly, and well below what should be considered normal (or acceptable).

Upon setting bt.transp_disposition to 5, everything returned to "normal". I'm having difficultly reliably recreating success or failure at bt.transp_disposition=13/15 simply because, I have no idea what I did differently, if anything.

On another occurrence, I noticed that upload speeds were tanking at regular intervals, then return to the full limit. The speed graph looked like a sawtooth pattern. I have been unable to recreate that event, either. Basically, I'm not sure what's going on.

Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same here - even with latest 1.8.3beta download speed wouldn't go past like 200kb/sec and upload ~1kb/sec, reverting to 1.8.2 fixed it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Normally strange speed problems don't happen to me, but my download speed isn't going above 200KB/s either (out of 2500KB/s max)

It wasn't a bad swarm - I got 1200KB/s when I downloaded it with Azureus to see the difference and I'm sure I would have gotten a speed like that with 1.8.2 if I hadn't been too lazy to download it.

By the way, setting all files to Do not download helped to get the speed up, specially upload (obviously you'd have to toggle it all the time or else the download will never finish)

That's strange but it had it really big effect..

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just wanted to point out:

Are we going to see the "Remaining" (to seed goal) Column change in 1.8.3?

For details about it, see Firon's comment

http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?pid=346662#p346662

and several additional comments about it in 1.8.1 :

http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?pid=365349#p365349

http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?pid=364134#p364134

http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?pid=363987#p363987

http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?pid=363957#p363957

This feature was tried for 1.8.1. RC1 but reverted for final build. It was expected (by users :)) for 1.8.2.

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alright, here's few problems I'm now having with all uTorrent versions.

th_untitled-2.jpg

Also, when i go to Options -> Directories , and press on any of those "..." (in order for that explorer window to pop-up) utorrent crashes (instantly closes).

EDIT: Just tried it, and it also crashes when I'm trying to add new torrent.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have spent a coupla days trying to resolve fluctuating speeds in 1.8.3. Given up and reverted to 1.8.2. Seems normal now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

v1.8.3.14755

XP-SP3, Cable 12M/800K PPPoA, 6 active torrents selected, 02 downloads max, 4 upload slots.

Torrents: 80 seeding + 02 downloading.

Feedback:

1. When any uTP option are enabled (no matter in/out) speed graph looks like a roller-coaster and memory reaches higher numbers (not huge). 03h test.

2. With TCP only, speed is flat mostly at top speed, and memory is at normal level [0.7 x (uTP usage)]. 04h test.

3. "queue.dont_count_slow" (both) seems broken, "Queued Seed" happens with no-one torrent uploading (~15 torrents with peers, 11 "queued seed" and 4 only-seeding-not-uploading). Noticed with TCP (not 100% sure about uTP, seems the same).

Share this post


Link to post
Share on other sites

For me 1.8.3 with bt.tansp_disposition set to 5 works absolutely great. 1.8.3 with default setting instead has jerky upload speeds. It doesn't die, but it's not the smooth line I see with the standard protocols.

I also always use cFosSpeed as it works amazingly well and prioritizes packets so that upload doesn't choke download. It regulates speed on its own, if the download speed goes up, the upload speed adjusts to grant maximum performance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had an issue with having torrents from more than one private tracker, one trackers torrents would be green for seeding after force starting them but the other trackers torrents would all be red, reverted to 1.8.2 and everything is back to normal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Found this post after searching Google for "uTorrent using 1.6 gb memory."

I'm using 1.8.2 on Windows 7 x86 beta, and I also appear to be getting a memory leak. When I check uTorrent after leaving the computer on for a while (generally overnight), it's using at least 1.6GB of memory. I can't bring it up from task bar--I have to end the process in task manager.

Share this post


Link to post
Share on other sites

New build out. Should upload much better now when you have mixed-mode TCP and uTP. Please try bt.transp_disposition at the default of 13 again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

try bt.transp_disposition at 13 ? not 15 is the mode that use both TCP and uTP?

outgoing uTP is initialize uTP connection?

what it mean by incoming uTP then?

today only release the new build but why the date in the first page is 2009-03-13 ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes, 15. They probably wanted to keep it backwords compatible to 1.8.2 ... still...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.