Jump to content

Done Everything To Solve Slow (avg 30 Kb/s Dwnld) Problem..What Next?


mavigozler

Recommended Posts

Problem: download speed never approaches the "torrent swarm"

seem to average about 30 Kb/s always

Question: speeds of 200, 300, and 400 Kb/s that I often read about I never see.

How do I get them?

Below I give what I think are as many details as any expert might want about my Internet service, my client and set up, host hardware and config, and the results of tests I have run.

Note that portforwarding test always fails despite all solutions attempted.

===== Internet Service

Turk Telekom: ttnet.net.tr

(no other option available on this part of the planet)

Hardware/Gateway:

Device is US Robotics 9108 aDSL modem/wirless router

Name: U.S. Robotics Wireless MAXg ADSL Gateway

Version: 3.04L.01.07 (Friday, 17 February 2006 14:21:00)

1421_021706-3.04L.01.A2pB020a.d17f

DSL

Line rate - upstream: 253 Kbps

Line rate - downstream: 1023 Kbps

LAN IP address: 192.168.1.1

subnet mask: 255.255.255.240

WAN IP address: not shown

Default gateway: 85.106.208.1

Primary DNS server: 208.67.222.222

Secondary DNS server: 208.67.220.220

DNS servers are manually configured

DHCP enabled for range 192.168.1.3 to 192.168.1.15

Router "virtual servers" configured to allow port 54980 for both TCP and UDP

to host 192.168.1.2 for purposes of port forwarding (test always fails, see below).

Router "port triggering" option gives no different results

===== BitTorrent Client

microTorrent 1.8.2

Config: defaults

Green check mark seen half the time

Yellow triangle exclamation mark seen the other half the time

===== Host

HP Pavilion dv9500t

Intel Core 2 Duo T7300 @ 2.00 GHz

2.00 GB RAM

Windows Vista Home Premium SP1 (v 6.0.6001)

Windows Experience Rating 4.8

Two physical drives: 2 x 93.1 GB (93.1 GB = 100,028,641,280 bytes)

C: drive: 82.9 GB used / 10.1 GB free (System + applications)

D: drive 76.1 GB used / 17.0 free (all data)

Connect to home router always via

Intel Wireless WiFi Link 4965AGN adapter...

host only 3-4 meters with virtually no barrier...always strong signal

IP Address: set static at 192.168.1.2 (submask 255.255.255.240)

IPv6 connectivity limited (local)...no IPv6 gateway/DNS

TCPIP.sys patch for Vista 6.0.6001.18063 done

=====Tests

Port forward test from port 54980

Always fails from portforward.com on this and any port

cannot seem to find solution

DSL Reports Speed Tests (run while uTorrent was running with D=35,U=20 kbps)

Linkline LA, CA: Down: 62 Kb/s, Up: 31 Kb/s

Sprint Chicaog IL: Down: 99 Kb/s, Up: 20 Kb/s

Speakeasy NY NY: Down: 80 Kb/s, Up: 12 Kb/s

Megapath SF, CA: Down: 54 Kb/s, Up: 12 Kb/s

Glasnost test:

no indication at all that ISP is regulating traffic up and down through any port

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...