Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Firon

µTorrent 2.0 beta 17539

Recommended Posts

Why was the Bandwidth Global Upload Rate Limiting "Automatic" option removed in Beta v2? I found this to be a very effective option (using 1.8.3 - haven't tried 1.8.4 yet) - much easier than adjusting it manually. I also noticed slower upload AND download speeds with 2.0 (WinXP SP3 all updates) - are the Advanced settings "tweaks" any different with 2.0?

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, I tried the new Beta and my speeds were GARBAGE! So I tried 1.8.4 - speeds STILL garbage, so I dropped back to 1.8.3 (where I was getting GREAT speeds), but now my speeds are garbage like the other 2 versions.

Is there a fix for this? Is there a registry setting, or a local file that needs deleting or modifying?

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Zaim7890:

...when will the upload speed problem be sorted? ...i find ut 2 alot better than 1.8.4 cuz i can connect to peers etc alot quicker.

Eventualy...

DeathStalker:

Well, I tried the new Beta and my speeds were GARBAGE! So I tried 1.8.4 - speeds STILL garbage, so I dropped back to 1.8.3 (where I was getting GREAT speeds), but now my speeds are garbage like the other 2 versions.

Is there a fix for this?

look for "garbage" somewhere else in your PC...

Share this post


Link to post
Share on other sites

rafi - no "garbage" on my system - speeds in 1.8.3 were GREAT until I installed 2.0 - speeds now better again with 1.8.3. Also no firewall rules, etc regarding ut - issue is definitely with 2.0 beta.

Wondering if there might have been any settings files left over from 2.0 installation that might conflict with dropping back. Didn't loose any current torrents, just didn't have much speed (up or down) with 2.0.

Share this post


Link to post
Share on other sites

to be honest with you DeathStalker, I'm staying with 1.8.3 as well, until things will stabilize. Nevertheless, my experience with 2.0 was not bad and speeds were quite good. There were other issues like bugs in the Upload/DL speed limiters and so on...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sad thing is, I was waiting for the UDP functionality to be implemented. I hope they're able to fix the issues soon. And the "Automatic" setting should be returned, imho.

Share this post


Link to post
Share on other sites

DeathStalker

why don`t you try to set global download limit it helped me. on my 512 kbs without limitation, speeds are around 30 kB. with limit set to 56 kB, speed are around 50-52 kB. or try set to tru bt.ratelimit_tcp_only.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I may give that a shot in the next version, but imho, that should be something that should definitely be corrected by the programmers - clearly something is amiss in the code for that function.

Share this post


Link to post
Share on other sites

th3ron and I tried to reproduce the crash on create torrent in Windows 7 x64, and could not reproduce it. If someone can post a small file for which the crash reproduces onto rapidshare, along with any settings used to create the torrent, and settings files (if they are different from the default), we will try to reproduce it on our machines. Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Virtual_ManPL, can you edit your post...to restate your settings and with screenshot/s of the upload speed overrun? Maybe they'll get around to fixing it then...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I already post many times this...

look for e.g. on my post #227

setting are the same like in uT1.8

but removing settings.dat for setting default uT options + your settings for speed, didnt solve this

If you want any more info I will post it ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

i'll discovered if stop all torrents wait a 1-2 min then torrent creation working well, if i'll start again all torrents - bug appears :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Virtual_ManPL, earlier you said:

"I use Switeck settings for my 3Mb/256kb (in night I have 12Mb/512kb)"

So presumably you were using the 256 kilobit/sec or 512 kilobit/sec upload speed settings?

I would expect huge upload speed overruns if half open limit and/or bt.connect_speed was set high enough. DHT being enabled and/or "Disconnect: Can't sync DH3" can also create some unavoidable overheads as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Switeck - in day I use settings for 3Mb/256kb, in night I change settings for 12Mb/512kb... ;p

others setting like I said many times are default...

DTH are enabled, but it works fine with 1.8.4... and that's not the issue here IMO

LIMIT should be limiting all uT connections... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

There are no specific settings in my speed guide for 3Mb/256kb OR 12Mb/512kb.

The limiter may be failing for a reason...and until we determine that, it probably won't get fixed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Why not? I found it quite useful - much easier than constantly having to go in and adjust it when I was doing other things. Only thing I've seen so far that's any different with 2.0beta is the implementation of UDP.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Switeck - with my 12Mb / 512kb I use

active torrents - 4 (2 with 256kb up)

max connections - 250 (125 with 256kb up)

max connections on torrent - 50 (25 with 256kb up)

upload slots per torrent - 2

bt.connection_speed = 20 (default)

net.max_halfopen = 8 (default)

in advances changed from default are:

bt.allow_same_ip=true

bt.no_connect_to_services=false

bt.prio_first_last_piece=true

bt.scrape_stopped=true

isp.bep22=true

but reverting it to default setting didnt take effects, because upload is still overwritten

I can post more info or post settings.dat if it will be needed

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.