Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Firon

µTorrent 2.0 beta 17539

Recommended Posts

If uTP (and to a lesser extent Teredo) connections do anything to my speed guide settings, it would be to decrease max connections. These connections can be assumed at least at this time to be slightly better than a random TCP peer or seed AND huge numbers of uTP/Teredo connections are more likely to overload routers than TCP connections. Even if their bandwidth savings is decent, the extra bandwidth is better used by making them faster rather than opening MORE connections.

Share this post


Link to post
Share on other sites

When seeding a torrent with just a few (2-5) leechers, the upload speed reaches almost imediatelly my max speed ~100-110kb/s. But when doing initial seeding, being the only seeder, with a lot of leechers, more than let's say 30, the max speed is steady but about 85kb/s.

Share this post


Link to post
Share on other sites

About a new setting, please, can someone tell me wich clients (family) are able to accept the new uTP header (bt.transp = 31) nowadays? Only 1622?

Worth a try, or is it too soon?

Thanks.

edit: sorry, forgot to say: 1622 is working very well here...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello guys. Today I installed that beta and i see one problem :| I'm with Windows 7 Ultimate RTM and problem is "The program don't want to close even when push End Process from Task Manager" only solution is log off. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

16222 working well, but... some feedback:

ut16222.th.png

This is after a few hours uploading. The only torrent active is uploading to 2 peers, 01 TCP with 85% speed, and 01 uTP. Both have a HIGH LATENCY of 450-550ms (ping) and goes to the same country. Speed is like the graph, very inconstant.

My settings are VERY conservative, 6 connections per torrent, 24 max total connections, 2 upload slots, 3 active torrents max, 5 conn/sec, 5 max half-open, at an 640kbit/sec upload link (Cable-ADSL-PPPoA), bt.tcp_rate_control is false, net.calc_overhead is false, bt.transp_disposition is 15.

I did also noticed that retransmitted TCP packes are higher than previous uT version, actually reach 6% while v16126 was 1% max (netstat-s) in same 01:30h time period, with same conditions.

Well, this is what can say at the moment.

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?pid=421628#p421628

http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?pid=421525#p421525

observations on the speed/setup guide(2):

a- Except for the first "Atlanta" server, none of the others worked/connected (from here).

1) the timeout on a dead server seems to be indefinite... sometimes it comes with error 10060, but you cannot repeat the test with another server (button is disabled)

2) a "stop/retest" button should be there for such cases and to make it possible to repeat the test. you need to close+open this dialog to retry

b- http://img269.imageshack.us/i/68702672.png/ : net test succeeded, but you try manipulate the port by uPnP (I guess you try to forward it):

1) Since the test was OK - you should do nothing

2) Still, you should be able to configure uTorrent , but the "apply" button was disabled. There is no logical link between port test and uT con figuration.

3) I think nothing should be done "automatically". If you want to help forward/open the port - make a button for it...

c- http://img44.imageshack.us/i/87193960.png/: Download test :

1) it's nice, but what do you need it here for ? ...

2) same time and cancel it...

d- stopping downloads:

DLs are being auto stopped during the test, for good reason. I suggest to ask the user to confirm stopping his DLs or abort the test. If not - at least - just "pause" the active torrents and wait a bit... (or give this option in the confirmation dialog).

e- http://img7.imageshack.us/i/40375822.png/ :

1) for Miami server ... seems to be intermittent...

2) in general - any failure in connection to a server - cases the "Network test" to display "fail" EVEN when it is disabled

f- just some dialog state-related bugs ...

1) http://img529.imageshack.us/i/54292054.png/

2) http://img529.imageshack.us/i/34932441.png/

OS: XP/SP2

ver: 16222

modem/router: Alcatel 510

Well, seems to be enough for now... back to 1.8.3 ... and don't forget to add the manual user control for the final settings...

And let me suggest, to consider not using any 3rd party servers but use your own, with a backup mirror (w/o the download tests, to save you some bandwidth) . The main advantage - YOU will be in control!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I use latest version µTorrent 2.0 beta 16222 on Windows 7 RTM 32bt,but every time when i start the app I get this error:

errortrq.png

also i check over the net,on Nvidia site and there is only this:

latestdriverupdate.png

any one have this problem or idea ?

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

tanks a lot for new build, much better then last one.

everything in advanced settings is set to default and i have my max speed.

just one thing. i have my max speed only if i limit download. for exp. on my 512kb i set download limit to 64KB/s. speeds are around 61-62 kB/s. without download limit speeds are around 50kB/s

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, i estabilished my upload and download speed, in uTP only, seting up net.utp_target_dealy +60000

I limited upload speed in 80% total capacity, and upload now fixed, and transmited no dowing...

And torrents download in most speed but i changing traffic to potential peers had upload speed clear...

This config "net.utp_target_dealy +60000" need stay default, and peoples need low ping, config manual, but all peoples dont understand if ping is better or not...

This config set up 60000, all network download and upload in high speed, and peoples need slow ping, configure your clients..

Share this post


Link to post
Share on other sites

whaa? if I limit my upload say as 10kb/s uTP won't increase this limit..

unless you mean to leave upload rate as unlimited and let uTP control upload?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, that is... Thanks to the staff for version 2 - working fine within XP sp3.

I do not understand why the heck people using Win 7 without realizing the problems coming with the beta operating system. Okay I using win7 my self because new is fun but nobody really knows which problems that are related for example to a damn network driver when both UT 2 and Win 7 are betas....? Microsoft changing their TCP protocol stack.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Win 7 to be a beta? It's not a beta anymore, MSDN, MSDNAA and TechNet subscribers already have the final version, and as far as I know the main computer manufacturers already have the final version too.

By the way, same issue as #205 and #221. Using Windows 7 32bits, 2 GiB of RAM.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got a little better upload speed with target_delay at 400 (average peers ping-time = 300ms) but couldn't achieve the same when uploading to low-latency peers (30-80ms). Strange. Both graphs are like a roller-coaster. The same with 1.8.4.16150. With 1.9.0.15380 was FLAT at top speed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.