Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Firon

µTorrent Mac 0.9.2 alpha

Recommended Posts

I'd like to start off by saying thank you to the developers for providing utorrent free of charge.

I'm posting to inform you that for some reason, I cannot download some files from Demonoid. Some torrents work - I get a blue arrow saying all is working fine and the torrent downloads with no problems.

Some torrents from the same site downloads with a red arrow - without any problems regarding peer connections.

However, some torrents don't download at all - they have a red arrow, shows the number of seeders and leechers while no downloading/uploading activity takes place.

My connection status is green and I have no port forwarding issues. I have noticed that this issue is common to all sites, not just to Demonoid. Some torrents work, and some don't, and a some work with a red arrow.

Any idea on why this is?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@sungjooncho: That sounds like the tracker is down. Demonoid tracks torrents from many trackers, so one of them may be experiencing problems. Nothing uTorrent can do.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello NoOneButMe,

I can report that it is definitely not a tracker problem - I've gone through a few torrent sites and they all have the same problem. Some torrents, quite randomly, just don't work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@NoOneButMe,

The tracker included some which were not public, i.e. the ones where you have to join in order to download, such as UKnova and others. I reverted back to 9.0.4 and the same torrents downloaded immediately without any delay or similar problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That could just mean that the trackers didn't whitelist µTorrent. Still not a problem with µTorrent alone. Look at the tracker status. It should tell you for sure.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've noticed somewhat the same problem. There are red arrows on some torrents that on the previous non-alpha had green arrows. Ports are forwarded properly, and they connect just fine, just has a red arrow for some reason. However, I have no clue what's wrong, because it just gives me a red arrow and nothing else. Perhaps this is a time the developers should expand tracker/connection error reporting in the torrent?

Is there a debug mode or something that will show all errors that are occurring?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@SomeHelp - This bug was introduced when we integrated the UDP tracker support in to the client. We are working on an updated 0.9.2 alpha for release soon that fixes this bug.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm relieved to see that I wasn't the only one experiencing problems, I'm not a nut after all :)

I installed Snow Leopard yesterday, and utorrent keeps on shutting down after a few minutes - has anyone else experienced this problem?

EDIT: I just realised that utorrent shuts down automatically when the display goes to sleep - not the computer itself, just the display.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@sungjooncho: Works perfectly in Snow Leopard. Installed Snow Loepard since the dev builds and uTorrent has been working fine.

@Theron: Thanks for the update.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.