Jump to content

Windows 7 - UPNP ports not being mapped


Emmortal

Recommended Posts

I've just installed Windows 7 Ultimate x64 and loaded up utorrent, but it seems the ports aren't being mapped on my router through UPNP. This was working fine on XP before the upgrade, only change is the operating system and firewall version.

I've confirmed all the settings are correct in utorrent.

Network Discovery is turned on in the control panel.

Router: WRT54G with HyperWRT 2.1b1 firmware - UPNP is enabled on the router

Firewall: Comodo Firewall - added utorrent as trusted application

OS: Windows 7 Ultimate X64

Windows Firewall: Disabled

Any other info you need let me know. Would love to get this figured out.

Thanks,

C

Link to comment
Share on other sites

I too would like info about this subject. Seems like µTorrent isn't even attempting to configure the ports with uPnP. In XP µTorrent logger said something about ports being configured with uPnP, in windows 7, the only log I'm getting is

[2009-11-15 20:55:19] IPv6 is installed

[2009-11-15 20:55:19] Got Teredo Address: 2001:0:d5c7:a2d6:eb:fbea:a465:c01e

Nothing about uPnP, settings are identical to what they were in XP.

Link to comment
Share on other sites

Thank you Ultima for the suggestion. I too was scratching my head at why utorrent was reporting the port closed after I had everything properly configured in Windows Firewall and my router. I was also almost thinking it was Windows 7 since I just had it installed.

But toggling those settings and restarting utorrent did the trick for me too.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...