Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

mpqo

uTorrent system tray

Recommended Posts

Sometimes, uTorrent is running but the tray icon is not there.

To restore it i have to uncheck the "Always show tray icon", apply and check it again..

Any ideas for the cause of this weird behavior? :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

I registered on these forums with the sole purpose of telling this thread that yes, I have this same problem. XP 32bit.

It normally works correctly. I have it set to system tray on close, it does so, same with minimizing. I've never seen this problem start; ie I've never closed it and have the icon disappear. It must happen while another application is running or the screen saver starts, or something that I don't immediately notice anyway. I normally fix it by unchecking and re-checking the UI settings; any that deal with the system tray.

I'll try and pay closer attention to it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It is not just if utorrent starts with windows I have the same problem and I start 2.2 manually after my windows vista home premium sp3 starts. (although it is usually the first program I click on upon startup)

When I start utorrent it starts maxamised. When I minimise it to tray sometimes no tray icon appears and I have to start utorrent again to get the window to appear again (it is running in background). I then untick always show tray icon and click apply then retick and apply again and then it shows the tray icon.

I have both minimise to tray and close to tray checked in the options and I'm not sure if it makes a difference which one I use. I am going to start trying both and also having them alternatively checked in the options as I am now tired of this problem occurring most days for weeks now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just to let you know..

In latest build (attempt to fix tray icon) just happened again..

Its not fixed.. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

same problem here too (w7x64)

I have to end process utorrent and restart it for icon to appear in systray

getting rather annoying now tbh

Share this post


Link to post
Share on other sites