Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Firon

µTorrent 3.0 (32-bit) Stable Release

Recommended Posts

Since upgrading to 3.0 my DL speeds have dropped dramatically and nothing I have previously done has changed it. Is this a bug of any kind by any chance?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Reminder: RSS downloader - promises, promisses... ;)

Simon said ( http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?pid=449936#p449936 ):

Features list is still a bit of a moving target in the details, although the general objectives are set. RSS improvements are definitely in. We should have things clearer within a few days. I'll try to provide more specifics when we have firm commitments.

It has been 15 months now, and I'm still waiting for the RSS downloader to be attended to and renovated... A complete list of RSS feature bugs/improvements is here:

http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?id=44903

Maybe in v 3.1 ?

Good point! I don't have a firm answer so I won't make a specific version commitment now. But it is on our roadmap and we do want to make progress on it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

the biggest issue for me is that ut3.0 doesn't work properly with BitComet's seeds.

If the seed contains many files, and I just want to download a few of them, then the download will always faill, telling me "Error, The data is invaild".

for example:

http://bt.ktxp.com/down/1306806612/a9cf467d88062d89edf75700df96c44cdd4c7ccf.torrent

problem will come if I just download the main file.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Trash is still not working in the RCs' date=' "Remove -> and remove torrent" is still removing permanently the torrents and it is not sending them to the trash, ignoring the advanced setting.[/quote']

Hi,

When this happens for you, do you see the following message in the logger tab?

Warning: Delete to trash failed for _____. Error: _____. Deleting permanently.

No, there are no such messages in the logger, this bug was introduced in the RC1 if this is useful to you.

This issue is fixed, with changelog:

Fix: Files would be permanently deleted when "Delete to trash" option was selected

Expect it soon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Right-click torrent

2. Force Re-Check

Hello' date=' in utorrent remote via Firefox 4 no work Force Re-Check.

Thanks!![/quote']

Any?? Thanks!!!

Hi,

I checked with our WebUI experts, and they have this to say:

I just tested the current functionality by deleting a file within a

seeding torrent. When I click "start" on that torrent, it issued

action=recheck, which forces a check. You can't manually force a

re-check, but if a torrent is in an error state, it will do the check

when you click on the "play/start" button.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi All,

Thanks for all the feedback for 3.0. Since there were so many comments, I am going to do a summary post to let you know the current status:

Confirmed fixed:

WILL attempt a FIX for 3.0 stable:

Not fixing in 3.0:

  • "Install IPv6" button in preferences is enabled, even though IPv6 is installed Reason: Sometimes IPv6 gets screwed up, and it is handy to reload it.

Will fix in a later version:

Uncategorized / Don't know yet:

  1. speed graph background color
  2. Color issue: http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?pid=588584#p588584
  3. "Finished" and "Queued Seeds" colors are the same http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?pid=588050#p588050
  4. Apply gui.color_progress_bars please to the Info tab and maybe Pieces as well? It doesn't make sense to revert to the basic blue/etc. in one area but not these others. http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?pid=587730#p587730
  5. gui.transparrent_graph_legend is defaulted to false. but with it this way the legend text is white and the background text is white... setting to true makes it readable. http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?pid=589074#p589074
  6. 200 windows explorer windows open when you select 200 torrents and
    hit <ENTER> http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?pid=587866#p587866
  7. Another ton of small improvements for 3.1:
    http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?pid=587882#p587882
  8. Speed graph for "Transfer History" enables and disables on its own without providing any input. http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?pid=588992#p588992
  9. Tray item issues in Win7 http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?pid=587258#p587258 http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?pid=587908#p587908 http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?pid=590018#p590018
  10. "Queued Seed" torrents arn't showing in the new "Seeding" torrents slelection, but Queued Downloads show in Downloading. http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?pid=589074#p589074


    Please let us know if you see problems other than these, or have figured out more information about one of the active bugs. (Or if I've missed an issue)

Share this post


Link to post
Share on other sites

May I quickly jump in and say:

200 windows explorer windows open when you select 200 torrents and

hit <ENTER> http://forum.utorrent.com/viewtopic.php … 66#p587866

Is a joke.

You can't code for user stupidity :\ Otherwise you will have to pop 50 pop up boxes.. "Are you sure you want to keep downloading this torrent?" "How about now?"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Why isn't there an option to hide the App bar? The only "App" I need is torrents.

EDIT: NM, just read you guys are working on this :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

When I try to download a torrent using a magnet URL from certain trackers, I consistently get an error about the directory begin invalid:

[2011-06-01 06:43:57] Error opening "C:\Users\LCR\Downloads\magnet:?xt=urn:btih:50381241BEBCD5E3FE59B833A7FCAB7CBC4DD0B2&tr=http://www.mvgroup.org:2710/announce\National.Geographic.Can.the.Gulf.Survive.XviD.AC3.MVGroup.org.avi":

The actual magnet URL was:

magnet:?xt=urn:btih:50381241BEBCD5E3FE59B833A7FCAB7CBC4DD0B2&tr=http://www.mvgroup.org:2710/announce

This has occurred with magnet URLs from several websites (the above is from eztv) which used to work fine with the previous (pre-3.0) stable release of utorrent. If I download the same torrent using a non-magnet URL, it also works fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Is your COMPLETE folder on a different drive than your download folder?

No. Here is my configuration for "Directories":

NEW DOWNLOADS: F:\Download\Incomplete

COMPLETED: F:\Download\Complete

Also' date=' I got this error tonight using latest build (25327):

Error: Invalid access to memory location

I selected only one file in the torrent. After viewing the sample I selected the full version and gave it a priority of high and got the error mentioned above. I get it even when doing a "Force Re-Check".[/quote']

Well there's your problem!

That explains why I was having so much trouble reproducing this issue. I'll look in to the file selection/deselection bug as the probable cause.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Download and Upload speed is not updating, not in the torrent column, not in the status bar not in peers tab. It looks like it can freeze at arbitrary point of time. Sometimes it freezes for a few seconds, unfreezes and freezes again. Sometimes for minutes.

This doesn't affect downloading speed.

I'm using Windows XP 32 bit.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi All,

Thanks for all the feedback for 3.0. Since there were so many comments, I am going to do a summary post to let you know the current status:

Please let us know if you see problems other than these, or have figured out more information about one of the active bugs. (Or if I've missed an issue)

hi Adam, I still got a minor issue about the health bar. In the latest changelog it has been fixed to green, but mine is still orange. Can you look into that? Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a little problem! Yesterday it updated up to v.3.0.25327 and everything was fine, until I restart the PC. After the restart utorrent didn't stat, but appear installation window for the same version. It's ok, but when I press install button nothing didn't happened and the window still stay opened and now I can't start utorrent. I try to close installation window and to start the program manually, but that window appear again. Then I try to uninstall the application and install it again. The same. Until restart everything is ok, but after that...

Any suggestion?!

PS: Sorry for the bad english

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi All' date='

Thanks for all the feedback for 3.0. Since there were so many comments, I am going to do a summary post to let you know the current status:

Please let us know if you see problems other than these, or have figured out more information about one of the active bugs. (Or if I've missed an issue)

hi Adam, I still got a minor issue about the health bar. In the latest changelog it has been fixed to green, but mine is still orange. Can you look into that? Thank you.

Same here ... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

@adamk nice summary :)

i would like to mention a few bugs i have noticed --> posted here -> but still have not been resolved.

(1)Speed graph for "Transfer History " enables and disables on its own without providing any input.

(2) - IPv6 button bugI am facing this bug even in the latest 25327 build.

theres a bug with the install ipv6 button..the button is enabled even if ipv6 is installed.

check screen shot:ipv6bug.th.png

sombody please confirm this ....

(3)the minify interface bug

Clipping of the torrent name text in minify view

When display text size setting is set to "Medium - 125 %" (120 ppi) in Windows 7 32 bit the new torrent view clips the Name of torrent

check image :guierror.th.png

(4)Finally please revert the colors back to they were before. this is not a matter of choice but visibilty....

Share this post


Link to post
Share on other sites
theres a bug with the install ipv6 button..the button is enabled even if ipv6 is installed.

This is not a bug. It's intentionally left enabled so you can force-enabled Teredo if it breaks (which it does sometimes).

When display text size setting is set to "Medium - 125 %" (120 ppi) in Windows 7 32 bit the new torrent view clips the Name of torrent

check image :

Our whole GUI has many low DPI issues. We're well aware of them and are not planning on fixing them for 3.0. But we will address them in the future.

(4)Finally please revert the colors back to they were before. this is not a matter of choice but visibilty....

We've already said we're looking into the colors and will make a decision on what should change.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have a little problem! Yesterday it updated up to v.3.0.25327 and everything was fine, until I restart the PC. After the restart utorrent didn't stat, but appear installation window for the same version. It's ok, but when I press install button nothing didn't happened and the window still stay opened and now I can't start utorrent. I try to close installation window and to start the program manually, but that window appear again. Then I try to uninstall the application and install it again. The same. Until restart everything is ok, but after that...

Any suggestion?!

PS: Sorry for the bad english

Don't overwrite utorrent.exe in program files. Just run it from where you downloaded it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not fixing in 3.0:

  • Columns change on upgrade (BTW, we'd like more information on this - which behaviours will trigger the problem: Adding columns not int he standard set, re-arranging columns, etc). We will fix this for 3.1

Not sure if the set, re-arranging, or resizing is the cause but I do both of those when setting my columns up. My column order is as follows: Name, Size, Done, Down Speed, Up Speed, Status, ETA, Downloaded, Uploaded, Ratio, Seeds, Peers, Avail., #, Added, Completed, Tracker. The list is sorted by # to provide meaning to the order and have move up/down queue work visually (is this the default? if not, would it make sense as the default?). To my knowledge/in my experience the trigger for reset on upgrade is when the new version has added columns that did not exist previously in the version one is upgrading from.

A few questions that remain unanswered in your post: Will the potential CPU fix also fix the sluggish torrent list horizontal scrolling? Will there be an updated 2.0.4 skin? Also, I don't see mention of the ongoing tray icon issues or any plans for completing the comment disabling feature. Thanks again for all the hard work! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi Adam, I still got a minor issue about the health bar. In the latest changelog it has been fixed to green, but mine is still orange. Can you look into that? Thank you.

Hmm. Look for a file called "default_skin", and delete it. Also, which build #?

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi Adam' date=' I still got a minor issue about the health bar. In the latest changelog it has been fixed to green, but mine is still orange. Can you look into that? Thank you.[/quote']

Same here ... :(

It's a bit confusing why this setting would stick. Let me know if you still have the problem after the RC today.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I upgraded to the latest µTorrent 3.0 from 2.2 and the toolbar has gone missing. I press F4 and it just hides the blank toolbar area. I tried downloading toolbar.bmp and putting it in both %appdata%\utorrent and c:\program files\utorrent but the toolbar still does not appear.

Can you post a screenshot of this problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.