Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Firon

µTorrent 3.0 (32-bit) Stable Release

Recommended Posts

I could believe the slowness.

Is the CPU usage going a little crazy? How about memory consumption? We made some strides to have 3.1 use a lot less CPU with lots of torrents.

Is this a dedicated server, or just on your home connection?

The server is just a home server, so dealing with my small 5/800 connection.

CPU usage doesn't look too bad. Around 5%, still a lot for such a small program, but plenty of capacity left. Don't think CPU usage is the problem, because the rest of the server remains very responsive when uTorrent isn't.

The memory looks odd. I got task manager open and I can see the memory consumption going up. Every 10-14 seconds another MB. At least it remains now between 45 and 50 MB. But this is only since I powered the PC up a few minutes ago. The longer uTorrent is on, the slower it will get. At startup it's responsive as it should be, but after about 4 hours, I start to notice. After a long day, it takes 5 minutes just to get the program to shut down the right way. I check today what happens, I'll keep the task manager open.

/edit: almost an hour after startup, uTorrent is approaching 20% CPU and 100MB RAM usage.

/edit 2: not yet crossed the 3h line and already over 200MB of RAM claimed by uT.

/edit 3: almost 8 hours and now totally unresponsive. Consuming over 430MB of RAM and a constant 22-25% CPU (pretty heavy on a quadcore 2,2GHz for only 4 active torrents).

Share this post


Link to post
Share on other sites

There you go:

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4

Scan saved at 14:40:35, on 17-Nov-2011

Platform: Windows 7 SP1 (WinNT 6.00.3505)

MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.7601.17514)

Boot mode: Normal

Running processes:

C:\Program Files (x86)\uTorrent\uTorrent.exe

C:\Program Files (x86)\Common Files\Java\Java Update\jusched.exe

C:\Windows\SysWOW64\WDBtnMgr.exe

C:\Program Files (x86)\Trend Micro\HiJackThis\HiJackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page = C:\Windows\SysWOW64\blank.htm

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Window Title = Microcrap Internet Explorer

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =

F2 - REG:system.ini: UserInit=userinit.exe

O2 - BHO: ExplorerBHO Class - {449D0D6E-2412-4E61-B68F-1CB625CD9E52} - C:\Program Files\Classic Shell\ClassicExplorer32.dll

O2 - BHO: Java Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files (x86)\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll

O3 - Toolbar: Classic Explorer Bar - {553891B7-A0D5-4526-BE18-D3CE461D6310} - C:\Program Files\Classic Shell\ClassicExplorer32.dll

O4 - HKLM\..\Run: [HDAudDeck] C:\Program Files (x86)\VIA\VIAudioi\VDeck\VDeck.exe -r

O4 - HKLM\..\Run: [startCCC] "C:\Program Files (x86)\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CLIStart.exe" MSRun

O4 - HKLM\..\Run: [sunJavaUpdateSched] "C:\Program Files (x86)\Common Files\Java\Java Update\jusched.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [WD Button Manager] WDBtnMgr.exe

O4 - HKCU\..\Run: [uTorrent] "C:\Program Files (x86)\uTorrent\uTorrent.exe" /MINIMIZED

O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'LOCAL SERVICE')

O4 - HKUS\S-1-5-19\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'LOCAL SERVICE')

O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'NETWORK SERVICE')

O4 - HKUS\S-1-5-20\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'NETWORK SERVICE')

O6 - HKCU\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Restrictions present

O9 - Extra button: (no name) - {64964764-1101-4bbd-8891-B56B1A53B9B3} - C:\Program Files\Classic Shell\ClassicExplorer32.dll

O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files\nvidia corporation\networkaccessmanager\bin32\nvlsp.dll

O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files\nvidia corporation\networkaccessmanager\bin32\nvlsp.dll

O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files\nvidia corporation\networkaccessmanager\bin32\nvlsp.dll

O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files\nvidia corporation\networkaccessmanager\bin32\nvlsp.dll

O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files\nvidia corporation\networkaccessmanager\bin32\nvlsp.dll

O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files\nvidia corporation\networkaccessmanager\bin32\nvlsp.dll

O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files\nvidia corporation\networkaccessmanager\bin32\nvlsp.dll

O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files\nvidia corporation\networkaccessmanager\bin32\nvlsp.dll

O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{ABBA0C85-1977-475C-9C75-DD22D7F73C34}: NameServer = 8.8.8.8,8.8.4.4

O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\Alg.exe,-112 (ALG) - Unknown owner - C:\Windows\System32\alg.exe (file missing)

O23 - Service: AMD External Events Utility - Unknown owner - C:\Windows\system32\atiesrxx.exe (file missing)

O23 - Service: AMD FUEL Service - Advanced Micro Devices, Inc. - C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Fuel\Fuel.Service.exe

O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\efssvc.dll,-100 (EFS) - Unknown owner - C:\Windows\System32\lsass.exe (file missing)

O23 - Service: @%systemroot%\system32\fxsresm.dll,-118 (Fax) - Unknown owner - C:\Windows\system32\fxssvc.exe (file missing)

O23 - Service: ForceWare Intelligent Application Manager (IAM) - Unknown owner - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin32\nSvcAppFlt.exe

O23 - Service: @keyiso.dll,-100 (KeyIso) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)

O23 - Service: @comres.dll,-2797 (MSDTC) - Unknown owner - C:\Windows\System32\msdtc.exe (file missing)

O23 - Service: @%SystemRoot%\System32\netlogon.dll,-102 (Netlogon) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)

O23 - Service: NMSAccessU - Unknown owner - C:\Windows\SysWOW64\NMSAccessU.exe

O23 - Service: ForceWare IP service (nSvcIp) - Unknown owner - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin32\nSvcIp.exe

O23 - Service: @%systemroot%\system32\psbase.dll,-300 (ProtectedStorage) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)

O23 - Service: @%systemroot%\system32\Locator.exe,-2 (RpcLocator) - Unknown owner - C:\Windows\system32\locator.exe (file missing)

O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\samsrv.dll,-1 (SamSs) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)

O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\snmptrap.exe,-3 (SNMPTRAP) - Unknown owner - C:\Windows\System32\snmptrap.exe (file missing)

O23 - Service: @%systemroot%\system32\spoolsv.exe,-1 (Spooler) - Unknown owner - C:\Windows\System32\spoolsv.exe (file missing)

O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\sppsvc.exe,-101 (sppsvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\sppsvc.exe (file missing)

O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\ui0detect.exe,-101 (UI0Detect) - Unknown owner - C:\Windows\system32\UI0Detect.exe (file missing)

O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vaultsvc.dll,-1003 (VaultSvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)

O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vds.exe,-100 (vds) - Unknown owner - C:\Windows\System32\vds.exe (file missing)

O23 - Service: @%systemroot%\system32\vssvc.exe,-102 (VSS) - Unknown owner - C:\Windows\system32\vssvc.exe (file missing)

O23 - Service: @%systemroot%\system32\wbengine.exe,-104 (wbengine) - Unknown owner - C:\Windows\system32\wbengine.exe (file missing)

O23 - Service: VNC Server Version 4 (WinVNC4) - RealVNC Ltd. - C:\Program Files\RealVNC\VNC4\WinVNC4.exe

O23 - Service: @%Systemroot%\system32\wbem\wmiapsrv.exe,-110 (wmiApSrv) - Unknown owner - C:\Windows\system32\wbem\WmiApSrv.exe (file missing)

O23 - Service: @%PROGRAMFILES%\Windows Media Player\wmpnetwk.exe,-101 (WMPNetworkSvc) - Unknown owner - C:\Program Files (x86)\Windows Media Player\wmpnetwk.exe (file missing)

--

End of file - 7227 bytes

Share this post


Link to post
Share on other sites
-- 2011-11-16: Version 3.0 Stable (build 26473)

- Fix: fixed incorrect teredo MTU assumption

What was this bug effecting?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ahh just discover new bug that happend to me today.. not sure is it randomly or rare because it never happend to me before... when you download more then 10 torrents and they all finish to download (not sure if they all finish together at the same time... i leave my pc on for some hours..) and you leave your pc on screen saver mod in that time... you can't launch utorrent window when you double press it icon (from the toolbar) till all the messages from the completed downloads show up...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm noticing a new error. On 2 different systems, same latest version (25824), previous version didn't have this: when box checked "More seed slots when upload speed is < 90%", it doesn't do it. Every torrent stays on it's default maximum amount of seeds, even when my upload speed is less then 50% used.

Share this post


Link to post
Share on other sites

another critical bug i just discovered, when you scroll down really alot in a "rating" tab that have really alot of commits (more then 100 if i don't mistake) utorrent will just stop responding! it probably somehow relate to the bug of the black list that appeared after someone scroll down in the rating tab ....

can you plz do something about it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, I'm sorry if this was raised before, but I've reinstalled my OS and uTorrent and now "Start Minimized" feature seems to be broken for me.

The program starts in not minimized state. What am I doing wrong please?

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you didn't forget to check pref->general->start-minimized - it might be a bug... try copying a shortcut to utorrent.exe into the start-menu->startup group instead.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep I checked that and yet checked UI settings - Minimize minimizes uT to tray.

It doesn't work. Worked before I did clean reinstall though so yeah it looks pretty much like a bug.

Win7 64 ultimate.

Share this post


Link to post
Share on other sites
utorrent does not kill the process when you exit only the interface.

It's a known and often-reported bug for ages, and has never been fixed.

You have to use Task Manager to kill the process.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Forced Re-Check" is slow and empty my downloads

in ut 3, when i got lots of hashfails, i stop the torrent, try "Forced Re-check" to check the files, it

said "0%".

i quit ut3 and start ut 2.2.1, try "Forced Re-check" , it can recover my downloads.

Also, "Forced Re-check" is 4x slower in ut 3.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Except that the "known" and "often-reported" nature of the bug comes from windows vista/7 UPnP not playing nice or ZoneAlarm being stupid.

Except that it also occurs regularly with Windows XP SP3 and Comodo firewall.

Share this post


Link to post
Share on other sites
why some peers are in blue?

[image]

Firon posted somewhere else: peers that you download 'critical' pieces while streaming turn blue. It is indeed a feature.

Share this post


Link to post
Share on other sites

uTorrent is not updating from version 3.0 build 25806 to any of the newer versions. I have to download the new version and install it manually. If i select check for update it returns me that i have the latest version.

The option update to beta version is unchecked, if i check it prompts me to update to version 3.1

Share this post


Link to post
Share on other sites
uTorrent is not updating from version 3.0 build 25806 to any of the newer versions. I have to download the new version and install it manually. If i select check for update it returns me that i have the latest version.

The option update to beta version is unchecked, if i check it prompts me to update to version 3.1

That's intentional.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.