Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Firon

µTorrent 3.1.3 stable (27327)

Recommended Posts

There's another moment i want to tell. In "info" tab there's 2 section - "Transfer" and "General" which has 5 strings of information. Since 3.0 version in "General" section was added 1 more string. I use scrolling to view "Info" tab and see only "Transfer" or "General" section. Is it possible to make that section "Transfer" and "General" has the same number of strings?

Share this post


Link to post
Share on other sites
µTorrent 3.1.3 stable (27099)

"An older version of uTorrent is running...

Please shutdown uTorrent and try again." when adding a .torrent using the double click method.

Make sure that the currently running version is 27099.

My Bad....All I had to do was tick "Check association on startup"

Share this post


Link to post
Share on other sites

aas.jpg

I downloaded a torrent, then I deleted it from utorrent transferes and wanted to add it again to keep seeding.

utorrent started checking the files and stopped at a random %, never reach 100%.

I downloaded this same torrent another time and just selected some files, total torrent size is 7.93GB but I just selected 1.5MB, utorrent downloaded it and when it finished utorrent said "moving to the disk (119)" all the time and I could never find the files on computer, directory was not even created.

This happened with utorrent 3.1.3 27099

I tested it with utorrent 2.2.1 25302 and both things worked well

Don't delete the post and give me a concrete ANSWER!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Somehow utorrent allocates all files in added torrent despite I uncheck unnecessary ones. That would be understandable if they were tiny but this happens even with huge files like FullHD movies and etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Somehow utorrent allocates all files in added torrent despite I uncheck unnecessary ones. That would be understandable if they were tiny but this happens even with huge files like FullHD movies and etc.

Set Pref->Advanced->diskio.use_partfile to true (will work for newly added torrents)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Set Pref->Advanced->diskio.use_partfile to true (will work for newly added torrents)
Nope. It doesn't work. It was already turned on. I even tried to disable and then enable it again. :|

I had to revert to 2.2.1 (25302). Everything's fine there.

Share this post


Link to post
Share on other sites
It was already turned on. I even tried to disable and then enable it again.

Possibly an issue with a broken settings.dat file ?! if it looks a bit large... try re-start with an empty one .

Share this post


Link to post
Share on other sites

actually, I've checked that on 3.2 ... but I think 3.1.3 should be the same

Edit:

Yeah, same on 3.1.3 ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Honestly, it works for me 100% of the time on Windows 7. I need a little more info about your settings and OS.

Well, I'm on Windows XP SP3. I have all options under System Tray Enabled, but "Show Balloon Notifications". And also have enabled "Start uTorrent when Windows Starts" and "Start Minimized".

For the time being I have made a little batch file to delay uTorrent when Windows starts, for the moment it has worked; but is not the ideal solution.

Something like:

ping -n 40 localhost > nul

start "uTorrent" "<Directory>\uTorrent.exe" /MINIMIZED

Another description for the problem could be that it's like it is on Boss Mode, but I don't even use that option -_-.

Here is my settings.dat: http://www.anonstorage.net/PStorage/602.settings.dat

Share this post


Link to post
Share on other sites

And what about fixing Deleting selected torrents moves highlighting on random torrents ?

Need maybe regression range ? I will try to find it' date=' if it's needed. Because dealing with many torrents is pain in the ass to making sure that all torrents are unhighlighted before next big operation :P[/quote']

...our highlighting behavior has always been a bit wonky. No plans to fix it just yet.

Regression range will help diagnosing this ?

If yes, I can try to find it,

because I remember that it didn't happens with older builds

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, I want to report a disk overloaded 100% issue in 3.1.3 version. Here are reproduction steps:

1. Open some multifile torrent with large files (I used 19x700 MB TV-series torrent).

2. Select only one file for download.

3. Observe "Disk overloaded 100%" message short time after download start.

Disk write graph: http://postimage.org/image/sjdjxt48n/

Process Monitor log sample during disk overload phase: http://postimage.org/image/46p7jl8zb/

Process Monitor file summary for entire download session: http://postimage.org/image/6zif3m9br/

Note large number of IO operations and bytes written to part file.

Probably different problem: number of bytes written into downloaded video file is twice the file size.

Downloaded file sizes: http://postimage.org/image/qsuiwbmpj/

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ chupakabra - what's your buffer settings ? are they set as default ?

@ vovash - are you install µTorrent on the first run with admin privileges ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ vovash - are you install µTorrent on the first run with admin privileges ?

I copy file uTorrent.exe in folder C:\Program Files (x86)\uTorrent\ and run it.

It requires admin privileges.

Next run it requires admin privileges again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you updating µTorrent by replacing .exe file in Program Files, please don't.

Update it by using installer (with admin privileges) in other folder (ex. on Desktop).

µTorrent contains build-in installer and it checks (in registry/.dat files probably) on each run program version. If it's older, it updates itself. But in your case it can't, because you don't have needed privileges.

Share this post


Link to post
Share on other sites
http://s17.postimage.org/vmg7hpe8f/aas.jpg

I downloaded a torrent, then I deleted it from utorrent transferes and wanted to add it again to keep seeding.

utorrent started checking the files and stopped at a random %, never reach 100%.

I downloaded this same torrent another time and just selected some files, total torrent size is 7.93GB but I just selected 1.5MB, utorrent downloaded it and when it finished utorrent said "moving to the disk (119)" all the time and I could never find the files on computer, directory was not even created.

This happened with utorrent 3.1.3 27099

I tested it with utorrent 2.2.1 25302 and both things worked well

Don't delete the post and give me a concrete ANSWER!

I was telling you people about this before ....

and you told me .. do that do this .. when it's all default anyhow.. and should work..

Nothing helps in 3.1.3 .. same chit happening in all the builds..

In 3.0 / 3.01 was OK i think .. but torrent tracker doesn't allow 3.0 or 3.01 (for some bugs they claim) .. so reverted to 2.21 long time ago.. - all is good.

Why not fix 3.1.3 / 3.2 properly .. to accommodate for the described problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

I am not getting ANY update notifications from within the client despite checking for updates manually. What's wrong?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.