Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

DaveUT

µTorrent 3.3.2 Stable

Recommended Posts

build 30131 "Set Destination Name" failing.

logged errors:

[2013-09-19 18:01:23] IO Error:1168 line:68 align:-99 pos:-99 count:259388 actual:0

[2013-09-19 18:20:01] IO Error:1168 line:68 align:-99 pos:-99 count:45376 actual:0

[2013-09-19 18:43:44] *** Torrent original name: PIECE 1515 FAILED HASH CHECK

[2013-09-19 18:43:57] *** Torrent original name: PIECE 1515 FAILED HASH CHECK

[2013-09-19 18:44:01] *** Torrent original name: PIECE 69 FAILED HASH CHECK

[2013-09-19 18:44:15] *** Torrent original name: PIECE 2329 FAILED HASH CHECK

[2013-09-19 18:44:23] *** Torrent original name: PIECE 2038 FAILED HASH CHECK

[2013-09-19 18:47:33] *** Torrent original name: PIECE 2427 FAILED HASH CHECK

[2013-09-19 19:30:12] IO Error:1168 line:68 align:-99 pos:-99 count:44804 actual:0

[2013-09-19 19:32:07] IO Error:1168 line:68 align:-99 pos:-99 count:45376 actual:0

[2013-09-19 19:32:07] IO Error:13 line:211 align:-99 pos:743413794 count:895 actual:-99

[2013-09-19 19:32:07] Error: Torrent original name - The data is invalid. (WriteToDisk)

Share this post


Link to post
Share on other sites

uTorrent GUI texts

I noticed in uTS small bug in two same strings:

uTorrentFailed to update. Please try again. -> µTorrent Failed to update. Please try again.

uTorrentFailed to update. Please try again. -> µTorrent Failed to update. Please try again.

Change "u" to "µ" and add a space between words µTorrent and Failed.

Correction proposed by another string...

µTorrent Failed to save the update. Please try again

And maybe "Failed" can be with small "f". :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

I already pointed it out to the devs yesterday when I uploaded the strings. There will be a re-up today or Monday with the fixed strings.

Share this post


Link to post
Share on other sites

with these new versions I noticed high hd usage after adding a torrent.. I'm assuming it is something related with "pre-allocate files". before these new versions it was instant..

Share this post


Link to post
Share on other sites

In 3.4 and 3.3.2 builds there is a typo with text "Though not recommmended, you can turn ..." --> recommended - with just 2m please

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ya know, this comes as absolutely no surprise to me personally having frequented these forums over the years but really? Release candidate builds with crashes on install/shutdown/auto updating/loading settings? Those are alpha stage coding issues..

The fix list in 3.3.x truly is amazing to behold, congrats on setting the standard.

Ya know, It's almost like the code is fighting back :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
I tried downloading the version RC6 and very good use. thank you sharing

You can try the 3.3.2 stable now...

I guess DaveUT is not aware that changing of a post does not notify the thread subscribers... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Win 7 64 Bit: uTorrent 3.3.2 Build 30180

a) Global Preferences Upload Rate does not work

B) Torrent Upload Rate does not work

c) Global Preferenes Upload Rate flashes in and out on each 1 sec update (most of the time)

d) Up Speed does not seem to filter any more. Can show up to 265kB/sec where as my Max has always been. 210kB. My ADSL2+ Annex M Upstream is 2,124,200 b/Sec.

This is very frustrating as it is overloading my Internet for other computers and applications and there is nothing I can do about it. I have changed no settings except the Rate limiting for this version.

Has anyone else seen this problem

Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites
a) Global Preferences Upload Rate does not work

a-c - It will not work if Pref.->Bandwidth->Apply rate limit to uTP is not enabled... Better use my settings below ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
a) Global Preferences Upload Rate does not work

a-c - It will not work if Pref.->Bandwidth->Apply rate limit to uTP is not enabled... Better use my settings below ...

Thank u, It fixed the problem. not sure how it became unchecked? and stupid of me not to notice.

I use your settings , but a few builds ago

Share this post


Link to post
Share on other sites
Win 7 64 Bit: uTorrent 3.3.2 Build 30180

c) Global Preferences Upload Rate flashes in and out on each 1 sec update (most of the time)

As a matter of interest I discovered why this happens on the Status BAR

uTorrent is switching between the Max & Alternate upload rates set in Pref>Bandwidth

Share this post


Link to post
Share on other sites
Win 7 64 Bit: uTorrent 3.3.2 Build 30180

c) Global Preferences Upload Rate flashes in and out on each 1 sec update (most of the time)

As a matter of interest I discovered why this happens on the Status BAR

uTorrent is switching between the Max & Alternate upload rates set in Pref>Bandwidth

Actually not quite true

It is switching the Alternate upload rate in and out

Share this post


Link to post
Share on other sites
Win 7 64 Bit: uTorrent 3.3.2 Build 30180

c) Global Preferences Upload Rate flashes in and out on each 1 sec update (most of the time)

As a matter of interest I discovered why this happens on the Status BAR

uTorrent is switching between the Max & Alternate upload rates set in Pref>Bandwidth

Actually not quite true

It is switching the Alternate upload rate in and out

Don't you ever read other people's guides?... nor use there setups.... :P

#P in the below...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Don't you ever read other people's guides?... nor use there setups.... tongue

#P in the below...

Yes I already read it and searched many other threads as well

but it doesn't mention the effect I saw (I don't think) and "ul_rate_download_thre" does not exist in Prefs>Advanced

Anyway it doesn't bother me. I only noted it for general information

P. Make pref->bandwidth->Alternate upload rate when not downloading - work "better"

The "Alternate upload rate when not downloading" seems to be sensitive to very small on-going download rates.

The reason is this special setting called ul_rate_download_thres that is set to 0 by default. You need to increase it a bit:

- set ul_rate_download_thre to 5K or more

Share this post


Link to post
Share on other sites

*cough* 8 months ago *cough*

Just try it yourself by opening utorrent and stopping all your torrents' date=' you will notice that the upload speed limit will stay the same.[/quote']
Yep...I"ve been having this problem with the most recents versions.

Alternate upload unchecked works fine.

I usually set a higher upload rate after download completes and begins seeding but with alternate upload checked it never accepts the higher upload rate.

I might have found the reason/bug and the way to bypass the issue till they'll fix it. Try this:

- Use shift-F2->Advanced

- locate ul_rate_download_thres

- change he default 0 to something like 5+ (KB/s)

And you are done... :) Let me know if it helped.

There seems to be some residual download rate of 2-3K going on for some reason, that prohibits this alternate limit to take effect.

The thing is - they should have just used the seeding/active numbers in the categories ... much simpler...

So yeah, I think he knows.. It would seem the dev doesn't though.

I suspect I'll be running 3.2.3 for awhile yet, looking forward to 3.3.3 next year.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.