Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

stephisaleo

"The torrent you are trying to add is already in the list" But it's not there!!!!

Recommended Posts

I was adding a torrent and I had forgot I had said yes to the update. The torrent never appeared in my list and I deleted utorrent and reinstalled. It is still telling me that the torrent is in my list when I only have 3 torrents in my list. In a last effort to get it working I deleted all in active torrents. It was a magnet link torrent and it's really making me want to through something against the wall. I tried doing the reset thing for the list-view and that hasn't solved anything. HELP please!!!!!!!!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having the same problem, I clicked magnetic link to download a torrent, utorrent loaded as usual and started updating and then when I try to download the torrent it suggests it is already in the list but is is not there...  I have used the advice above and checked the "hidden" in labels but still having the same problem :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

any other suggestions other than check the "hidden" label??  I am locked out of downloading a particular torrent as utorrent is saying already there...  :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just experienced the same problem.

But there are many details not mentioned in the description of the problem.

 

Namely, when I try to open a torrent file or try to download through magnet link the uTorrent program starts (the file is associated) but no window is displayed in which I can choose the location or the label of the torrent file, and moreover I get the message "The torrent file you are trying to add is already in the list of torrents, Do you want to load the trackers from it".

And no matter what I choose the file is not shown in the "Downloading" nor in the "Torrents".

I've checked in the "Labels" -> "Hidden" and there it was with status "Error: Can't open .torrent file".

 

And to be more interesting, when trying to add another torrent, the message "The torrent file you are trying to add is already in the list of torrents, Do you want to load the trackers from it" does NOT appear but the uTorrent application is blinking once, like it is recognizing the file but does nothing...

I try to delete it, and add another torrent, and sometimes only the firstly added torrent file is shown in the "Hidden" and all others are missing from everywhere... sometimes the app is blinking and no torrent is shown in no folder...

The message "The torrent file you are trying to add is already in the list of torrents, Do you want to load the trackers from it" appears only for the firstly added torrent file...

 

When the problem occurred I used the 3.4.2 build 32354 stable version, and afterwards tried the newest beta version, and with no progress.

 

Can you please help me, because I am using this program for 10+ years now.

 

Thank you in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The window is likely indeed being generated off-screen from your main monitor.

Most people we've encountered with this problem either have multiple monitors or have had multiple monitors in the past.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having the same problem. I'm trying to add a torrent which as far as I can see isnt here. I've even search in Win Explorer for it.

 

I only have one monitor. I also restarted. No fix.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having the same problem. I'm trying to add a torrent which as far as I can see isnt here. I've even search in Win Explorer for it.

 

I only have one monitor. I also restarted. No fix.

 

same for me, restarted, only one monitor, still not working...  downloading other torrents without any problems, I noticed above that this also happened to someone when an update was prompted after clicking the magnetic link, that action starting utorrent....  I have 'plus' should I remove and download again??  

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've solved the problem !!!

I've noticed that many people that complain to this problem have two monitors (I have two monitors also).

But I did as everyone else did, unplugged the other monitor and did restart but with no improvement...

 

After DreadWingKnight suggested that the window is generated on some other screen I thought to disable generation of screen and to start the download automatically (Options -> Preferences -> UI Settings -> WHen Adding Torrents -> UNCHECK the option "Show option to change the name and location of the torrent data").

 

And now when adding torrent the file is added in active downloading files and there is no problem.

 

So definitely, there must be some bug, I guess, that generate the OPTION window in non-visible area and it should be fixed, but there is a workaround at least.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Had the same issue after update to 3.4.2

However as the name indicates either I was too stupid to manage or my case was particularly messed up since I neither had a second screen installed...ever nor didi I had one in my display settings.

What DID help was going into the µ torrent directory and look for the "settings" files. There should be two of them one .dat (active one) and one .dat.old (the one µ torrent deemed unworthy and replaced it with something that cost me a relaxed morning).

Anyway, rename setting.dat.old to setting.dat (rename settings.dat into settings.dat.bugged or so) and downloading torrents  should work again like it used to.

 

Hope this helps anybody.

Peace

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've solved the problem !!!

I've noticed that many people that complain to this problem have two monitors (I have two monitors also).

But I did as everyone else did, unplugged the other monitor and did restart but with no improvement...

 

After DreadWingKnight suggested that the window is generated on some other screen I thought to disable generation of screen and to start the download automatically (Options -> Preferences -> UI Settings -> WHen Adding Torrents -> UNCHECK the option "Show option to change the name and location of the torrent data").

 

And now when adding torrent the file is added in active downloading files and there is no problem.

 

So definitely, there must be some bug, I guess, that generate the OPTION window in non-visible area and it should be fixed, but there is a workaround at least.

 

Thank you. Thank you so much. I literally only signed up in the forums to tell you that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just want to say i had this same problem and it was fixed by Plasibo's method.

 

The whole multiple monitors thing makes sense, because i just had to RMA my graphics card, and normally i have 3 displays hooked up. Currently i'm running on integrated graphics and only 1 monitor while i was for the graphics card to RMA. 

 

The strange thing is usually the window should pop up in the bottom but not appear on the correct screen. But regardless, this bug is still happening almost a year later :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is how i fixed the problem:

 

I have two monitors and when i try to add a torrent it asks if i want to load the trackers from it. What i did was first go to lables on the left hand side and click the "+" then go into "hidden" and delete and remove the .torrent and torrent data from them. then go to the desktop and right-click and select "screen resolution" and i choose my secondary monitor and selected "make this my main display" and the clicked accecpt. i then undone those actions and put my main monitor back to how i had it. then the next time i added a torrent the window actually showed up and let me add the torrent!

Share this post


Link to post
Share on other sites