Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Firon

µTorrent 2.0 beta 17539

Recommended Posts

Why isn't the built 16385 posted yet?

Edit: Nevermind, Just found out that link was changed back to normal. Hmm but I will still test build 16385.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pestbest, when it crashes, it asks you if you want to submit it to the developers (us). If that showed and it didn't crash again, then it was submitted. Otherwise, e-mail the dump to me ( firon at utorrent.com ) and feel free to roll back to 16666.

Share this post


Link to post
Share on other sites

My uTorrent got upgraded to 16835 this morning, and it's been crashing regularly since. It reports "uTorrent has crashed. Unable to generate crash dump."

I'm hoping that I can go back to running the previous version fairly simply. I'm also assuming that there's some other people that are generating crash dumps with whatever this problem is, and that I'm not the only one experiencing it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Adamk: Can you also check & report separately the port forwarding for UDP and TCP ? It can help fix any error in your forwarding in the router/firewall.

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

On the topic of port forwarding, I preferred the old test over this one. Why can't the new one check for forwarding even with port mapping disabled?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Build 16835 is working perfectly for me... Win 7 x64

Only prob is I am still getting incorrect upload speed when I use the new Speed Guide... Download speed is correct...

Getting : 471kbit/s

Really is: 368kbit/s

When I confirm the incorrect settings my uTorrent never uploads above 40kB/s instead of the cap it thinks I have 57kB/s

All other speed test sites are dead on... only having problems with uTorrent...

Share this post


Link to post
Share on other sites
GTHK: Why can't the new one check for forwarding even with port mapping disabled?

http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?pid=429458#p429458 - #4

I think it's a bug, & was fixed in 16835

SG issues still in 16835:

1. Log during first run of ut + SG:

[2009-10-11 23:31:05] NOTE: Settings file found in directory of executable; using that.

[2009-10-11 23:31:05] *** Starting Diagnostic thread ***

[2009-10-11 23:31:10] RSS: Unable to download "PB|http://rss.thepiratebay.org/200": No connection could be made because the target machine actively refused it.

[2009-10-11 23:33:34] Checking for forwarded port

[2009-10-11 23:33:35] Port Forward test complete.

[2009-10-11 23:40:03] Connecting ...

[2009-10-11 23:40:07] Checking intermediate networks ...

[2009-10-11 23:40:22] Running Upload test ...

[2009-10-11 23:40:36] Running Download test ...

[2009-10-11 23:41:01] WSAEnumNetworkEvents error (10038)

results still show up. it happened once, and I could not recreate it.

2. #3 - http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?pid=429458#p429458 still valid

http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?pid=429245#p429245

3. Since you log things, why don't you just log the results as well as the "saved" setups ... this way users can easily post them in the IRC and the forum.

And for that matter, please just always enable the "save" button, so that we can use this just to log the current settings... nothing bad will happen if the user will re-configure himself with the "current settings" ... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Using 16666 and when trying to use the next built in speedtest i got a host error with any server i choose from the list.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Firon

Please explain... I though the point in the upload test was to determine the maximum speed you could upload so uTorrent can cap the speed at 80% of that number so uploading does not cripple the download speed. The speed that it is capping my upload speed at is 10-20% above the bandwidth my ISP is giving me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Awesome sauce.

One little thing, I think the transfer cap would be more intuitive if given a "roll-over on the x of the month" option rather than "in the last x days".

Share this post


Link to post
Share on other sites
GTHK:

http://www.mediafire.com/?hyzujttmimm

Portforward test doesn't work on Vista SP2 for me if UPnP/NAT-PMP is disabled and then uT is restarted. _rafi_ said after trying my settings.dat the test didn't work for him either but changing the port let it function again.

clarification: OS: XP/SP2. ALcatel Speedtouch 510 router

it did not pass the forwarding test with a port GTHK used, that was NOT forwarded in my router. After changing the port to one that was forwarded in the router - the test passed as should be.

I would also change the error message and add "... Or check your router for proper port forwarding for port XXX to IP YYY and that your firewall excludes uTorrent"

btw, does your router work fproperly with static port forwarding for other applications?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.