Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Firon

µTorrent 2.0 beta 17539

Recommended Posts

After running Utorrent and downloading, websites take very long to load and I think this is a bug since it doesn't happen in my other computers. Hope you can fix it.

Off Topic: Nice Profile Picture Virtual_Man. I watch Bleach too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm with the new build for those that had problems creating torrents, still got that issue here? As Changelog doesn't mention so, but just wanting ot make sure.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Speed/setup Guide (4) B16625:

http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?pid=428377#p428377

Seems like it's almost there... :)

38407684.png

By rafi_d

Personally, I would recommend to make all of the test sites/links configurable, and put them in the preferences/UI extras - like the search engines or use an external files like IP filter to replace the defaults . They are likely to change status (stop working) . the user should be able to remove the ones not working ... it makes no sense to have uT change versions all the time because of those test servers...

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, the list will not be user configurable, and it's not likely for the servers to go down once this is fully in production.

The list is dynamically obtained from utorrent.com in any case, so we don't need to push a new build to update the list.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i would like to ask is the 2.0 will kind of crash the whole system? This is because i left it run for 15 min, i tried to open firefox, it stated no permission to open, then i tried to open task manager, it failed to open, i tried alt-ctrl-del, it stated something that doesn't allow the request. It happened twice.

So, basically i got to restart my computer using power button. Anyone has encounter this problem before?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@elmiser420: Not to burst your bubble but... Wouldn't it make sense that the stable version will be up when the Beta is... well... "Stable"? Which it isn't yet due to the issues being discussed =X.

I'm mainly just waiting till the Create Torrents works before I return to using 2.0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Firon:

The list is dynamically obtained from utorrent.com in any case

Really ? I don't like it. I wonder what exact info is going in the other direction ... :( hmmm... I might put utorrent.com in my Internet options security -> restricted sites...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Whatever, go ahead. Just means you won't get any updates to the speed server list.

Honestly, what do you expect us to do? The list has to be dynamically obtained, else we'd have to push out a new release whenever we add or remove servers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have test "Enable Bandwidth ManagemenT" aka "Outgoing uTP" function,

downloading speed from 150+ KB/s slow down to 3.5 KB/s.

if I disable uTP Outgoing function,

speed increase to 120+ KB/s after 5+ min.

Why [uTP] affect TCP stream??

Share this post


Link to post
Share on other sites
Firon:

what do you expect us to do?

As I said, I've already written what I expect you to do. Another option to think about is (for the record...) -

- have an option if to auto-update it

- make a button for manual update (maybe in preferences)

- store a copy of the most update list in the local config, and use it (if available) use the hard coded one if not

Also, I suggest re-phrasing (to make it easier to correlate and understand the data):

90361179.png

AND unrelated : one of uT's more funnier bugs:

http://img85.imageshack.us/i/59809976.png/

reporting negative # of peers - the makes the total peer's sum - negative...

I guess it might has to do with the tracker being an https one...

Share this post


Link to post
Share on other sites
UDP trackers are a different protocol for tracker communication that uses significantly less processing power on the tracker end. It's important for us to support this because trackers have limited resources, so this should allow them to support many more users with their current hardware and not crash under the load.

At last! And it took only four years. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

rafi:

I like putting something like "Your upload speed"; that would apply well in the autodetect case as well as if you set it yourself. I'll see about doing this.

As for centering the results of the speed test - that's how I had it at first waaay back when. The visual guys want it left-aligned.

The kB/s kbits/s is going in for sure. I want to cut down on user confusion.

Also, if you're really concerned about what data utorrent is sending/receiving, just keep a wireshark log. You'll see that it is:

- Very tiny

- Very boring

Share this post


Link to post
Share on other sites

"your upload speed" seems reasonable enough...

As to left aligned - it's fine, but I was looking for a way to make the 3 speed numbers (tested-measured, manual-set, and uT-setting ) one bellow the other.

And about the data to/from your web, I'm not concerned about the content, but about the the issue of those server dynamically changing over time, as well as your updater not being on-line. So, I prefer keeping it as static as possible on the user side.

There is another aspect to it - the way you want to assist the user by saving his latest setup in-session and in-between sessions. I would like to see the user selection of the test-server (or maybe even his manually Internet setup) - being saved. This way he will not need to select again (most of the times...). The dynamic loading can interfere with that too - it will have to probably return to the first line/title.

Well, it's all a matter of compromising I guess... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

BUG - Listening Port in Setup Guide

1. open Setup Guide

2. change value of Current Port to your forwarded port

3. run both tests

4. after they pass OK click Save & Close

5. check the port at Preferences/Connection - the port has not been changed

version 2.0 Beta build 16625

Share this post


Link to post
Share on other sites

it did change here, w/o running the test... ('save' button was enabled by switching to manual setting on bandwidth test and returning to 'current'...)

edit:

There IS a problem... if you open the preferences - you see it changed, but as soon as you re-open the Setup Guide - it changes back to the one before...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.